Návrat na hlavní stránku
dvanáct dvanáct dvanáct
příští slezina: 2. 5. U Šumavy
Dvanáctkový Silvestr 9

Dvanáctkový Silvestr 9. – 11. 12. 2016 na Poezii.

 

Natěšena mikulášským sněhopádem vyrazila skupinka neposedných důchodců už v pátek ráno, následována dalšími nedočkavci . A rovnou do deště. Pršelo totiž skoro celý den i když ne moc silně. Sněhu bylo dost a tak bylo i první letošní sklouznutí okolo Štěpánky. Poezie byla připravená a večer poté, co po osmé večer dorazily poslední zbytky jsme byli kompletní v počtu 34. Kromě dvanáctkové většiny  i tradiční skupina z 13ky,  trojkoví Petrofovi a 8kový Šamstřík. Díky hostům byla na dvanáctkové poměry početná muzika – 4 kytary, housle a foukací harmoniky. A kapela byla nejen početná ale i výkonná a tak když po deváté spustila, nedala obvyklému žvanění šanci. A přišel i kouzelník převlečený za Hifa, který zorganizoval odhalení olejomalby, vytvořené podle starobylé fotky Hifovou ženou Naďou a znázorňující partii kulečníku. Malba byla tak zdařilá, že všichni rozeznali v sedícím hráči (tehdy čerstvě odpromovaného) Ánriho. Veselení rázně uťal v ½ druhé Jirka Matoušek a zahnal nás do postelí s tím , že Silvestr je až večer.

Sobotní ráno bylo kalné, ale bez deště. A tak lyžaři vyrazili do stop. Někteří zkusili jízdu vláčkem do Polska, jiní jeli auty k Jizerce a tak podobně. Sníh byl překvapivě dobrý i když velmi pomalý a tak byli lyžaři spokojeni a někteří ujeli i přes 20 km. Po návratu byl čas i na odpočinek. Večeře byla v sedm a Silvestrovská oslava začala ve ¾ na devět. Zase se hrálo a zpívalo, snědla se druhá večeře a ve 12.12 bouchly šampusové láhve. Přípitek, přání a roznášení rinovirů maskované líbáním. No a pak obvyklý průběh až do ½ páté, kdy končili největší vytrvalci.

Novoroční probuzení bylo doprovázeno bubnováním stále sílícího deště.  A tak po snídani vypukla mezi automobilisty panika a kdo mohl, tak ujel včetně těch z autobusové sekce, kteří neměli předem koupenou místenku. Ostatní čekali na odpolední autobus. Někteří se vydali do deště a vrátili se promoklí, jiní nevytáhli paty z chaty a užívali si sladkého nicnedělání. Pršelo i při cestě na autobus.

Co na závěr? Poezie neztratila nic na své pohostinnosti. Pátek a neděle propršely, sobota to vynahradila. A oslava Silvestra se jako obvykle vydařila. Co si více přát? Jen abychom mohli podobných Silvestrů zažít ještě hodně.

 

Šéfík