Návrat na hlavní stránku
dvanáct dvanáct dvanáct
příští slezina: 2. 5. U Šumavy
Blanka, 29

Zpráva z bemberistické trasové akce (pěšáci)

 

Trasová akce Toulovec („Na terase hospody jako v lůnu přírody“) se pozvolna mění v trasovou akci bemberistickou – sjezd Hujerů. Letos se zapojily rodinné klany Hujeři 1 (Katka, Fous, Ištváni, Irena, Slezáci a Pochmani, o nichž Helenka prohlásila, že už absolvovali tolik rodinných výletů, že jaksi patří do rodiny), Hujeři 2 (Řezáci a Vokáči) a jediný sólista Dušan K., jehož přítomnost trochu zeslabuje onen čistý bemberismus.

 

Pěšáci Irena, Ištváni a Jindra v sobotu při bouřce vyseděli ve Zderaze hokejovým chlapcům postup do finále (takhle se to dělá – a to se navíc původně šlo do Perálce). Za odměnu pak vyfasovali od místních panáčky a po bahýnku ještě shůry dost očistných (podle Ireny odpadních) vod. Lůno však nebylo vyplaveno a žádné auto, dokonce ani Irenino, neodplulo. A když Julek odvařil místního neumětela s šátkem a bohužel i s kytarou, stál večírek i hudebně za to. Mám bohužel ale dojem, že neumětel ještě předtím odvařil Řezáka.

 

Ráno po výborné snídani v lůnu (díky všem dodavatelům, hlavně Katce a Fousovi!) se sekce rozjely a rozešly podle svých zájmů a podle možností svých dopravních prostředků . . .  Pěšák Irena třeba odjel autovým mobilem, ostatní pěšáci odešli po svých (perfektní Helenčina logistika) a za cyklisty nechť podá ucelenou zprávu někdo z nich (výčet Láďových zranění však mohu případně dodat).

 

P. S.

Toto je první pokus seznámit Řezáka & Google s bemberistickým hnutím, aby nebyl problém s googlováním ani s rejpáním, pokud se Trasa 12 někdy v budoucnosti rozhodne uspořádat na zakončení Stezky bemberistickou soutěž.

 

P. S. 2

Řezák má povoleno opravovat jen překlepy. A bacha, „v lůnu“ není překlep!

 

Jindra