Návrat na hlavní stránku
dvanáct dvanáct dvanáct
příští slezina: 2. 5. U Šumavy
Zpráva z dezobu z pohledu účastníka (H

Zpráva z dezobu z pohledu účastníka (H.)

 

Když se Šéfíček v týdnu dotazoval, zda budeme stavět sněhuláka, myslela jsem si, že se zbláznil. Nezbláznil. My ho sice nestavěli, ale v neděli ráno nás na dvoře v Zakšíně přivítal.

 

To už jsme měli za sebou celodenní sobotní putování z Dubé přes Tuháň (kde se ukázalo, že pravdu měla místní Hanka a ne místní obecní úřad, protože hospoda byla zavřená) do naštěstí otevřené hospody zakšínské, kde jsme se vydatně posílili na cestu do neznáma.

 

I když nám po celodenním putování ve sněhodešti na cestu vysvitly hvězdičky, cesta nebyla snadná. Několik set dálkových metrů se notně scvrklo, takže lakovaná tyč nám dala zabrat. V zápalu boje Šéfík, byť postavy nevelké, přerovnal celý stoh balíků sena, aby nalezl zafouknutou obálku. Zato rum u posedu jsme našli všichni, s luštěním sudoku to bylo horší.

 

Zbývá poděkovat pořadatelům, místní Hance za poskytnutí ubytování, Věře za sádlo a zejména Pepovi, který nás obětavě dovezl do Štětí, když se autobusový spoj ze Zakšína  ukázal být pouhou iluzí.

 

 

Zpráva z hlediska pseudoorganizátora (J.)

 

Organizátorka Věra, která byla přes svůj odpor týden před dezobem jmenována organizátorkou hlavní, nakonec vyrazila na trať. Byla totiž jediným ze 4 organizátorů, který trať cvičně neprošel, a navíc na ni zbyl Ištván (takže si šli vlastně jen ven zakouřit). A přidala se k nim domácí Jana.

 

Organizátor Pepa nakonec vyrazil na trať v první dvojici s domácím Kubou.

 

Organizátor Láďa šel za posledními, posléze i dalšími účastníky původně nenápadně sbírat kontroly. Nevydržel však s nervy a prakticky je hnal před sebou a pral do nich nevyžádané rady.

 

Organizátorka Jindra jediná vyčkávala v hospodě a lila si do hlavy (naštěstí) Plzeň.

 

Výsledky:

Velkou šanci měli Pepa s Kubou (čas 1 hodina 48 minut 30 sekund a první životní vyluštěné sudoku, Pepa navíc obdržel první lekci v šachu).

 

Dobrá byla i dvojka Hani–Šéfík, kde Hani naprosto vedla v revizi umístění a viditelnosti kontrol a slovního popisu trasy, a nakonec i v ležérním přístupu k sudoku (celkový čas 2 hodiny 37 minut 30 sekund a něco). „Krásně jsme si popovídali“, pravila Hani po odevzdání nalepených čtverečků nedotčených jakýmkoli vlastním zápisem číslíčka.

 

Šanci měli i Věra & Jana & Ištván s celkovým časem blížícím se ke 3 hodinám. Zejména neotřelý byl přístup k zrcadlovému lepení čtverečků. Ty dvojky, šestky a jedničky dole ale moc nešly.

 

Takže nakonec zvítězila Helenka s Řezákem. To, že Řezák je soutěživý a dohledá všechny kontroly a Helenka je soutěživá a vyluští sudoku, nijak nepřekvapilo. Když však Helenka odevzdala sudoku ve tři čtvrtě na devět, nebylo co řešit.